Typ om te zoeken

Finance

OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove valt in de prijzen

Delen

Het financedepartement van Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove sleept de award “Best Finance Team of the Year” in de wacht

 
In aanwezigheid van ruim 900 finance professionals heeft Tom Bamelis, CFO van Ackermans & Van Haaren en voorzitter van de 22-koppige jury van de awards Best Finance Team of the Year de winnaars bekendgemaakt. Deze prestigieuze prijzen werden voor de 15de keer uitgereikt aan teams die het ondernemerschap in hun bedrijf op verschillende vlakken een boost konden geven. De award in de categorie ‘kmo en social profit’ ging naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove.
 
Als het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove vandaag een financieel gezond ziekenhuis is, dan heeft het dat zeker ook te danken aan het financedepartement. Het ziekenhuis had overgeïnvesteerd in een nieuwbouw, wat resulteerde in slechte financiële resultaten. Bovendien bleven de uitgaven sneller toenemen, terwijl de inkomsten vertraagden of stagneerden, zonder daar meteen op in te grijpen. Een directiewissel en een vernieuwde raad van bestuur zorgden voor een frisse wind in de organisatie. Er werd actie ondernomen om het budget weer in evenwicht te brengen. Budgetopvolging werd meer dan cijfers op papier bekijken, activiteiten worden nu aangestuurd op basis van “dashboards”. Zo past budgetopvolging binnen een globaal strategisch plan.
 
Het finance team zorgde er ook voor dat het ziekenhuis nu in staat is om de kostenstructuur tijdig aan te passen aan de constant wijzigende financiering. De impact van finance met programma’s van kostenreductie, focus op verhoogde efficiëntie, het definiëren van kritische succesfactoren, … hebben alle functies in het ziekenhuis overtuigd om anders te gaan werken. Daardoor kan het ziekenhuis vandaag weer meer investeren in innovatie, zonder de reserves te moeten aanspreken.
 
Best Finance Team of the Year is een organisatie van Financial Media, uitgever van CFO Magazine, in partnership met Belfius. Deze awards worden uitgereikt aan financedepartementen die door hun focus op efficiëntie, effectiviteit en innovatie het management van het bedrijf betere inzichten en ondersteuning geven in het nemen van strategische beslissingen.
 
 
Persbericht via Belfius

Geef een reactie