Typ om te zoeken

Overige

Opening Borstlounge in ZNA Middelheim

Delen

In ZNA Middelheim werd officieel de Borstlounge geopend. De opening vindt plaats op het jaarlijkse huisartsensymposium. De inrichting van deze lounge is tot stand gekomen met de steun van de American Women’s Club of Antwerp (AWCA). Dit project is uniek: de ZNA Borstlounge biedt patiënten met borstkanker de mogelijkheid om samen met hun partner en/of kinderen het genezingsproces beter door te maken. 
 
In de Borstlounge kunnen patiënten zich even onttrekken aan de steriele ziekenkamer om in alle rust en privacy moeilijke gesprekken over resultaten en (na)behandeling te hebben met hun arts-specialist of in alle vrijheid een gesprek te hebben met de psycholoog. In de Borstlounge kunnen ook borstprothesen en/of pruiken gepast worden. Dit alles helpt bij het aanvaardings- en genezingsproces voor de patiënten en hun familie. Projectcoördinator Carol Morris introduceerde in Antwerpen tevens het ‘kussenproject’: kleurrijke hartvormige kussens die aanwezig zijn in de Borstlounge.

Deze kussens, gemaakt door vrijwilligers, worden meegegeven aan patiënten om steun te geven en de druk weg te nemen in de oksel na een operatie. Dit wordt door de patiënten ten zeerste geapprecieerd; een echt ‘hart onder de riem’ tijdens de moeilijke periode die ze doormaken. De Borstkliniek van ZNA Middelheim is al jaren pionier is in de vooruitstrevende holistische behandeling van borstkanker. Er wordt niet enkel gekeken naar de lichamelijke gevolgen, maar ook de psychologische kant is zeer belangrijk bij borstkanker. Ruimte voor intimiteit, privacy en goede psychologische begeleiding zijn cruciaal.   

Tags: