Typ om te zoeken

In the spotlight Techniek Ziekenhuizen

Opening nieuw pijncentrum AZ Rivierenland – campus Rumst

Delen

Wij bouwen aan kwaliteitsvolle zorg!

Elke dag werken wij aan de verbetering van de zorg voor onze patiënten. Niet alleen onze medische en ver- pleegkundige zorg, maar ook de infrastructuur krijgt daarbij de nodige aandacht. Wij bouwen daarom sinds oktober 2019 aan een gloednieuw pijncentrum en verpleegafdeling geneeskunde 2 op campus Rumst.

Timing

De werken verlopen in 2 aaneengesloten fases:

 • fase 1: pijncentrum (oplevering mei 2020)
 • fase 2: verpleegafdeling geneeskunde 2 (oplevering september 2020)

  Ons nieuwe pijncentrum zal vanaf woensdag 3 juni 2020 de eerste patiënten ontvangen, de opening van de nieuwe afdeling geneeskunde 2 is voorzien voor eind september 2020.

State of the art en volgens het principe van healing environment

Alle ruimten en kamers worden ingericht met nieuwe technische snufjes en volgens het principe van een helende omgeving (healing environment). Dit komt erop neer dat er maximaal rekening is gehouden met een aantal omgevingsfactoren, waarvan is bewezen dat ze een positieve invloed hebben op het genezings- proces van onze patiënten.

Denk hierbij aan:

  • veel direct daglicht
  • een open zicht
  • gebruik van natuurlijke materialen
  • zo min mogelijk geluidsoverlast
  • veel ruimte

Dit resulteert in afdelingen met de look&feel van een rustgevende hotelruimte, maar met de moderne voorzieningen van een ziekenhuis, alles netjes ingewerkt in het design van de kamer.

Prijskaartje

AZ Rivierenland investeert ruim 2.000.000 euro om beide afdelingen te vernieuwen.

Wat staat er nog op de planning?

Deze verbouwingen zijn alvast de eerste fase van de volledige renovatie en uitbouw van de voorbouw op campus Rumst. De komende jaren staan een nieuwe inkomhal, een nieuw dagziekenhuis geneeskunde en oncologie en de uitbouw van de diensten maagdarmziekten, nierdialyse, pneumocardiorevalidatie, pneumo- logie, urologie, fysische revalidatie en rugschool in de pipeline.

AZ Rivierenland is als dynamisch ziekenhuis jouw partner in de zorg dicht bij huis. In dialoog met een netwerk van zorgverleners garanderen onze mede- werkers kwaliteitsvolle, innovatieve en veilige zorg voor elke patiënt. #samensterkinzorg

Geef een reactie