Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Opnieuw geslaagde editie van HEALTHCARE

Delen

Innovatie voorop
Zoals steeds lag de focus dit jaar op innovatie en vernieuwing. Zes vernieuwers vielen in de prijzen tijdens de zorginnovatiewedstrijd Innovation 2 Care.
I2C Concept
I2C Concept focust op vernieuwende ontwerpen van zorginstellingen. Voor deze categorie selecteerde de vakjury een shortlist van 6 projecten uit 11 inzendingen. Het zorgeiland in UZ Leuven Gasthuisberg verdiende volgens de jury de lauwerkrans. Dit concept creëert voor oncologische patiënten een open ruimte die contact met lotgenoten mogelijk maakt maar tegelijkertijd voldoende privacy biedt. Het wzc De Maasmeander in Maasmechelen werd door de jury eervol vermeld. De publieksprijs was weggelegd voor het totaalrenovatieproject van AZ Jan Palfijn in Gent.
I2C Tools
Voor I2C Tools gingen de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel vergemakkelijken. Uit 13 inzendingen koos een vakjury een shortlist van 6 kandidaten. In deze categorie ging AZ Turnhout campus Sint Elisabeth met de prijs van de vakjury lopen. Het project ‘Blijde gedachten: wat maakt me blij?’ plaatst kunstwerkjes van schoolgaande jeugd in de wachtkamer op de afdeling oncologie en zorgt voor een heilzame werking op het genezingsproces. AZ Maria Middelares Gent en wzc Lindelo in Lille kregen een eervolle vermelding van de jury. Wzc Lindelo ging eveneens met de publieksprijs aan de haal met zijn ZORRO-project, dat staat voor Zonder Rugpijn in de Residentiële Ouderenzorg en streeft naar optimale werkomstandigheden voor verpleegkundigen met lage rugpijn.
I2C Industry
Ten slotte is er nog de categorie Industry die innovaties van standhouders op de beurs HealthCare in de kijker plaatst. Van de 15 inzendingen, alle reeds gecommercialiseerd, riep de vakjury de handschoendispenser SafeDon van Bodyprotect uit tot winnaar. De Touchscreentoepassing voor wzc’s en ziekenhuizen van Signburo kreeg een eervolle vermelding, terwijl de ligorthese V!GO D!NA Sleep de publieksprijs toebedeeld kreeg.
Hospitality Award
Ook gastvrijheid stond dit jaar in de kijker. Zo kaapte het MariaZiekenhuis de prijs voor Management en IT weg. De HOSPITALITY² Award ging naar Maria Ter Ruste vzw voor hun themaweek rond Gastvrijheid en dementie. Wzc Sint Isabelle ging aan de haal met de CARE Award voort hun project Dignity in Care. PVT Zoete Nood Gods mag verdient trots zijn op hun prijs voor BUILDING PROJECTS. En ook UZ Gent krijgt een extra pluim voor het indienen van hun Maaltijdconcept wat hen de FACILITY Award opleverde.

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie