Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

OPZ Geel kiest voor Newtel voor geavanceerde telecom.

Delen

Veel oude telefooncentrales kunnen niet meer mee met de nood aan complexe communicatie vandaag. Peter De Baets, Expert Healthcare Solutions, Newtel: “Zeker in zorgcentra is ijzersterke telecom fundamenteel. Het gaat dan niet alleen om draadloze telefonie – ook bewonersalarmen en zelfs het brandalarm verlopen best via het DECT-netwerk. Uiteraard is redundantie dan een belangrijke vereiste: zo garanderen we dat alles op elk moment naar behoren werkt.”
Verpleegkundigen in OPZ Geel krijgen straks onder meer draadloze oproephangertjes om noodsignalen te verzenden. Die DECT-medaillons geven ook de precieze positie van de verpleegkundige weer (via DPS) zodat altijd snel kan ingegrepen worden.

Totaalpakket

Een nieuw communicatiesysteem installeren is een complexe aangelegenheid. Niet de corebusiness van een zorgcentrum. OPZ Geel ging dan ook expliciet op zoek naar een partner die ook sterk was in projectmanagement. Jan Vanreusel, OPZ Geel:  “Newtel kwam met een totaaloplossing. Als partner zorgen ze niet alleen voor het ontwerp van ons nieuwe communicatienetwerk, ook voor de levering van de toestellen en de uitvoering van de werken neemt Newtel verantwoordelijkheid.” Het volledige proces van aanbesteding tot oplevering moet in vier maanden rond zijn. Het kostenplaatje van de vernieuwingsoperatie komt op 400.000 euro.

 

Geef een reactie