Typ om te zoeken

Woonzorgcentra

Park Kemmelberg: 31 nieuwe assistentiewoningen in hartje Berchem

Delen

“Wij zijn als familiale onderneming ook de uitbaters van woon- en zorgcentrum Residentie Moretus op dezelfde site als Park Kemmelberg, maar toch zeer duidelijk van elkaar gescheiden. In totaal gaat het om 12.500 m² bebouwde oppervlakte. In verschillende fases hebben we Residentie Moretus uitgebouwd tot een erkend woon- en zorgcentrum met 144 rusthuiskamers, waaronder ook acht serviceflats. De assistentiewoningen van Park Kemmelberg zijn een woonvorm voor ouderen waarbij de bewoners zelfstandig wonen, maar waar medische en paramedische verzorging kan gebeuren door eigen medewerkers. Bewoners kunnen een beroep doen op onder meer een woonassistente/verpleegkundige, een zorgkundige en aantal ergotherapeuten. Een thuisverpleegkundige of een thuiszorg is op deze manier overbodig, en de zelfstandigheid van de bewoner blijft gegarandeerd. De residenten wonen in een appartement met alle mogelijke comfort, met een oppervlakte van 55 tot 85 m². Park Kemmelberg ligt dan wel vlakbij een aantal drukke verkeersaders, toch merken de bewoners daar niets van. Door een zorgvuldige architecturale inplanting door het architectenbureau EON-architecten uit Massenhoven en de creatie van binnentuinen ademt de site een oase van rust uit.”
Bewonersprofiel
“Het bewonersprofiel is uiteenlopend. Het gaat zowel om alleenstaande senioren als om echtparen waarvan de ene partner nog volledig valide is en de andere partner zwaarder zorgbehoevend is. De gemiddelde leeftijd varieert van 70 tot 92 jaar. Bewoners van de assistentiewoningen van Park Kemmelberg willen vooral van een onbekommerde tijd genieten. Ze hebben alle vrijheid om activiteiten te ondernemen, ze gaan op vakantie, trekken de stad in, nemen deel aan culturele activiteiten, enz. Culinair worden ze verwend in een eigen cosy restaurant, waar ook diverse activiteiten plaatsvinden. Bewoners drinken er een kopje koffie of thee, slaan een babbeltje met medebewoners, lezen er een boek, kijken TV aan de haard of spelen een gezelschapsspel. Kortom, het sociale aspect is bijzonder belangrijk voor de bewoners.”
Nabijheid woon- en zorgcentrum garandeert succes
“Wij hebben ondertussen al meer dan dertig jaar ervaring opgebouwd en weten daardoor zeer goed wat er leeft in de sector. De trend is duidelijk: assistentiewoningen in combinatie met een woonzorgcentrum op dezelfde site, zijn succesvol. “Alleenstaande” assistentiewoningen hebben minder succes. Het verblijf in een zelfde site biedt immers de mogelijkheid om prioritair op de wachtlijst van het woon- en zorgcentrum te komen, mocht de gezondheidstoestand hierom vragen,” besluit de familie Decabooter.

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie