Typ om te zoeken

In the spotlight Overige

Pascal Herroelen wordt ‘European Healthcare Coordinator’ bij ERA

Delen

Pascal Herroelen krijgt de functie van ‘European Healthcare Coordinator’ binnen Expense Reduction Analysts (ERA). Herroelen staat zo aan het hoofd van het ERA Healthcare-team (‘Expense Reduction Healthcare Solutions’). ERA houdt zich bezig met de optimalisatie van processen en kostenstructuren. Het Healthcare-team doet dat specifiek voor ziekenhuizen en rusthuizen. 

Pascal Herroelen krijgt de functie van ‘European Healthcare Coordinator’ binnen Expense Reduction analysts (ERA). Hij staat voortaan dus in voor de coördinatie van de Healthcare-groep, samen met 8 andere partners. “De groep bestaat momenteel uit zo’n 50 ERA Healthcare-partners uit heel Europa”, zegt Herroelen, ERA Senior Partner en European Healthcare Coordinator. “Het zijn stuk voor stuk specialisten in de gezondheidszorg.

Best practices, benchmarks en specialisaties

ERA zet met de sectorgroep en -verantwoordelijke nog meer in op het specialiseren van partners in specifieke domeinen. “Dat we ons organiseren per sector verhoogt de kennis en expertise en vergemakkelijkt de onderlinge communicatie en het delen van best practices”, zegt Herroelen. “Zo leren de partners continu van elkaar en worden ieders tips sneller in de praktijk omgezet. We informeren elkaar bijvoorbeeld over leveranciers, methodieken en innovaties in de sector. In de gezondheidszorg gaat het vaak om grootschalige aanbestedingen, hetgeen projecten complexer maakt en de zoektocht naar goede leveranciers soms bemoeilijkt.

Dankzij de sectorgroep wordt het ook eenvoudiger om benchmarks uit te werken. Zo zijn de partners goed op de hoogte van wat er momenteel gangbaar is binnen de sector. “Kennis van de prijzen en werkwijzen in verschillende landen, creëert een betere basis voor het uitwerken van creatieve oplossingen aan betere prijzen. Dit naast de optimalisatie van de processen zelf, waar ook heel wat voordelen uit voortkomen.

Naast de algemene kostencategorieën (telecom, kantoorbenodigdheden, energie, …), zijn er binnen de sector bovendien nog specialisaties mogelijk in verschillende thema’s die behoren tot de core business van ziekenhuizen. Bij ERA Healthcare Solutions, zijn er bijvoorbeeld partners die veel ervaring hebben met medische gassen, disposables, farma of onderhoud van medische apparatuur. Binnen de Healthcare-groep zullen de partners makkelijker beroep kunnen doen op ieders specialistische kennis.

Het parcours van Pascal Herroelen

Herroelen studeerde Rechten aan de Universiteit van Luik en heeft meer dan 25 jaar ervaring in senior managementfuncties bij verschillende multinationals (o.a. Caterpillar, ABX, DSV en Xpedys). Tijdens zijn loopbaan verkreeg hij diepgaande kennis van logistiek. Als ERA-partner heeft hij de laatste 6 jaar gebruikt gemaakt van die logistieke expertise om zich te specialiseren in de optimalisatie van werkprocessen en kosten in ziekenhuizen en rusthuizen.

Geef een reactie