Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Project Niet Pluis helpt ouderen thuis

Delen

Het Zorgcircuit Ouderen Geestelijke Gezondheidszorg regio Meetjesland gaf de voorzet voor dit project, dat sinds oktober 2008 leeft door de aanstelling van een coördinator. Het initiatief is eigenlijk een antenne voor problemen, die onder meer door mantelzorgers en de professionele thuiszorgdiensten kunnen worden gemeld. Duidelijke zorgtrajecten en een vlotte communicatie tussen alle betrokkenen moeten ertoe leiden dat de oudere langer in zijn of haar thuisomgeving kan blijven.

Index

Als er al langer een sluimerend, onbehaaglijk ‘niet-pluis’-gevoel leeft, kan de hulpverlener de Niet-Pluis-index invullen. Op die manier kan hij het gevoel inzichtelijker maken en objectiveren. De uitkomst hiervan geeft aan of er zich effectief een probleem stelt en ingrijpen noodzakelijk is.

Onder meer AZ Alma in Eeklo, huisartsenkringen OMEHAK en WEMEHAK, Platform Thuiszorg Meetjesland, Lok. SIT Zomergem, Kernactoren Geestelijke Gezondheidszorg Meetjesland en vzw OVOSIT hebben hun schouders onder dit project gezet.

www.nietpluisgevoel.be

(BVC)

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie