Typ om te zoeken

ICT

RealDolmen maakt website UZ Gent toegankelijker

Delen

Inhoudelijk is er vrij weinig verschil met de vorige website van UZ Gent, maar de informatie is nu veel toegankelijker door verbeteringen aan de navigatie en de zoekfunctie. Daarbij wordt voortaan rekening gehouden met het feit dat patiënten bij zoekopdrachten niet altijd de juiste medische benamingen gebruiken. Zo kan de dienst “Gastro-enterologie” voortaan ook gevonden worden als men simpelweg zoekt op “maag”, “darm” of “lever”. Er komen ook een Franse en een Engelse (meer beperkte) versie van de website.

SharePoint-technologie

“RealDolmen kwam als beste kandidaat uit deze openbare aanbesteding”, zegt Eline Verdyck, Projectleider ICT bij de Dienst Bedrijfstoepassingen van het UZ Gent. “Ze boden een scherpe prijs en konden heel wat ervaring met portaalprojecten in de zorgsector voorleggen, maar het was vooral hun aanpak die de doorslag gaf. Door gebruik te maken van de SharePoint-technologie van Microsoft is de nieuwe site eenvoudiger te beheren.” Prof. dr. Bart Sijnave, de CIO van het UZ Gent, was dan weer onder de indruk van de snelheid waarmee de nieuwe site tot stand is gekomen. “Begin oktober zijn we begonnen met ontwikkelen en begin december was de site al klaar om te worden getest. De site was zelfs vóór de deadline klaar – wat toch vrij uitzonderlijk is voor een IT-project.”

Intranet

De volgende fase bestaat uit een intranet, waarvoor RealDolmen eveneens gebruik zal maken van Microsoft SharePoint. “Daarvoor hebben we intussen al een brainstorm gehouden met verschillende doelgroepen binnen het UZ Gent,” zegt An Lenders, Division Manager van de High Performance Workplace bij RealDolmen. “Daaruit bleek dat alle informatie nu wordt gedeeld via een zelfgebouwd intranet, op tientallen verschillende locaties, zonder een goede zoekfunctie. Ook hier is dus veel ruimte voor meer gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.”
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie