Typ om te zoeken

ICT

Recordaantal Belgische bedrijven op grootste biotechconferentie

Delen

Bijna 100 Belgische bedrijven en universiteiten, waaronder 40 bedrijven uit Vlaanderen, wonen van 6 tot 9 juni de “BIO International Convention” bij, ‘s werelds grootste biotechnologieconferentie, die dit jaar plaatsvindt in San Francisco (US), de bakermat van de biotechnologie waar o.m. het eerste biotechbedrijf ter wereld (Genentech) werd opgericht. Meer dan 15.800 biotechspecialisten uit 70 landen stellen er hun onderzoek, producten en diensten voor en zoeken er partners en investeerders, terwijl internationale beleidsmakers en wetenschappers debatteren over trends en ontwikkelingen in de sector. Voor ons land is Federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block dit jaar aanwezig. Zij zal in de marge van de conferentie o.a. deelnemen aan de Global Life Sciences Meeting, georganiseerd door ICBA (the International Council of Biotechnology Associations), en daarnaast ook eigen projecten in de kijker zetten, zoals het toekomstpact voor de farmasector en het M-health initiatief rond mobiele gezondheidszorg.

FlandersBio, de clusterorganisatie voor de life sciences sector in Vlaanderen, en Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor Internationaal Ondernemen, faciliteren de deelname van Vlaamse bedrijven aan de BIO-conventie en zetten de troeven van ons land voor deze snel groeiende en internationaal gerenommeerde sector, in de kijker.

De Belgische life sciences sector behoort tot de top in Europa. Belgische beursgenoteerde bedrijven vertegenwoordigen op dit ogenblik een waarde van 17 miljard €, goed voor 15% van de marktkapitalisatie van alle beursgenoteerde life sciences bedrijven in Europa. Vlaanderen telt meer dan 300 life sciences bedrijven, goed voor meer dan 19.000 directe jobs in Onderzoek & Ontwikkeling, en meer dan 76.000 indirecte werkplaatsen. De Vlaamse life sciences sector werd door de Vlaamse Regering onlangs gekroond tot één van de 5 speerpuntclusters, waarop Vlaanderen de komende jaren nog meer wil inzetten.      

De Belgische delegatie op BIO bestaat uit vertegenwoordigers van spin-offs en startende bedrijven, en afgevaardigden van de grotere biofarmaceutische bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen (download de brochure met alle deelnemers). Via een zeer gericht partnering-tool (jaarlijks goed voor bijna 30.000 individuele contacten) kunnen zij tijdens de conferentie diverse one-to-one meetings beleggen met potentiële partners.

Het is vooral deze partnering die de Belgen naar San Francisco brengt. Voor de deelnemers vormt dit immers een unieke opportuniteit om wereldwijd de juiste professionele contacten te identificeren. De startende bedrijven zoeken op BIO investeerders of farmaceutische partners om medische doorbraken naar een volgend stadium te brengen. Farmaceutische bedrijven zijn dan net op zoek naar nieuwe technologieën en innovatief onderzoek, complementair aan hun focusdomeinen. Die vinden ze meestal in de universitaire labs of startups. 

Tijdens de conventie organiseren FlandersBio en Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met de Waalse en Brusselse collega’s, ook tal van omkaderende activiteiten om de Belgen met elkaar en met potentiële partners in contact te brengen. Behalve het drukbezochte Belgisch paviljoen  zijn er o.m. een wetenschappelijk seminarie Bridging North American & Belgian Excellence in Innovative Health’ , met ruim 140 deelnemers en een voordracht door Paul Stoffels, CSO Johnson & Johnson, alsook het bijzonder populaire ‘Belgian Café’ , dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het meest succesvolle “social” networking event van BIO, met lange wachtrijen en telkens meer dan 1000 deelnemers!

Meer info: http://convention.bio.org/

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van