Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Revida : centrum voor aanpak en preventie van chronische stressklachten

Delen

Vanaf 27 november 2014 startte Revida in de Sint-Jozefkliniek in Bornem. Revida is een gloednieuw centrum voor de aanpak en preventie van chronische stress-klachten.
 
Stress-gerelateerde klachten, zoals aanhoudende vermoeidheid, pijn, slaapstoornissen of neerslachtigheid, kunnen een enorme weerslag hebben op het persoonlijk, professioneel en sociaal functioneren. De levenskwaliteit neemt hierdoor sterk af. Mensen die met deze problematiek te maken krijgen, komen dan ook dikwijls terecht in een eindeloze opeenvolging van verschillende behandelingen, vaak zonder veel resultaat. De oorzaken en gevolgen van chronische stress zijn complex van aard en vragen een multidisciplinaire benadering. Het is belangrijk om lichamelijke ziekten op te sporen en zo nodig te behandelen, daarnaast moet er ook oog zijn voor de mentale weerbaarheid.
 

Gestructureerde en multidisciplinaire aanpak

Revida biedt een gestructureerde en multidisciplinaire aanpak aan waarbij kennis, ervaring, diagnose en gepaste behandelingsmethoden vanuit verschillende disciplines aangewend worden. Hierbij staan zelfzorg en preventie centraal. Het multidisciplinair team van Revida bestaat uit 2 artsen, meerdere paramedici, een diëtiste, een psychologe en een hartcoherentiecoach.
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie