Typ om te zoeken

ICT

SALTRO lanceert een online platform dat toegang geeft tot SOI testen

Delen

Novosanis kondigde op 9 juni hun samenwerking aan met Saltro, een innovatief diagnostisch centrum gevestigd in Utrecht, Nederland. ‘Directlab’ is Saltro’s initiatief om een beter en meer toegankelijk programma aan te bieden om te testen op SOI’s (Seksueel Overdraagbare Infecties). Saltro koos hierbij voor Novosanis’ Colli-PeeTM zodat de gebruikers thuis zelf gestandaardiseerdeerste fractie urine (eerste 20ml van de plas) kunnen afnemen. 

De eerste test die Saltro’s Directlab aanbiedt is een Chlamydia-test. Hoewel een Chlamydia-infectie aanvankelijk geen significante problemen met zich mee brengt , kunnen er complicaties optreden. Een Chlamydia infectie is ook erg besmettelijkbij seksueel contact. Eenvoudige toegang tot het detecteren van de bacteriën kan de patiënt aanzetten om sneller contact op te nemen met de huisarts voor een behandeling. Dit is cruciaal in het voorkomen van verdere verspreiding. 

Het unieke van dit initiatief is de mogelijkheid om thuis een urinestaal op een gemakkelijke en medisch correcte manier af te nemen. Novosanis’ Colli-PeeTM biedt de oplossing voor het opvangen van eerste fractie urine. Het staal kan vervolgens eenvoudig per post worden opgestuurd naar het lab voor verdere analyse. Zo wordt zowel de kwaliteit van de test als de discretie van de gebruiker gewaarborgd wat hem of haar moet motiveren de test of te nemen. 

Vanessa Vankerckhoven, CEO Novosanis verklaarde: “We zijn verheugd dat Colli-Pee deel uitmaakt van een baanbrekende nieuwe oplossing waarbij je thuis urinestaal kan afnemen voor de detectie van SOI’s. Wij zijn ervan overtuigd dat de volksgezondheid zal baten bij Saltro’s Directlab initiatief.” 

“Het voordeel van te werken met Colli-Pee is dat het een gestandaardiseerde eerste fractie urinestaal oplevert dat de analyse van SOI’s bevordert. Het toestel kan bovendien eenvoudig per post worden verzonden naar de gebruikers thuis.” zegt Dr. Sanne van Delft, programma manager bij Saltro.

Bron: Eigen berichtgeving – Novosanis

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van