Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Beheersbare zorg in een slim gebouw: alle systemen naadloos geïntegreerd

Delen

Qbus, de belangrijkste producent van slimme-gebouw-systemen in België, en Televic Healthcare, Belgisch marktleider op vlak van intramurale zorgcommunicatie, gaan samenwerken om meer flexibilieit, comfort en veiligheid te bieden in de zorgsector.
 
Al meer dan 70 jaar is Televic actief in de healthcare markt met verpleegoproepsystemenen geïntegreerde comfort & communicatieoplossingen in ziekenhuizen, woonzorgcentra en assistentiewoningen. Televic Healthcare ontwikkelt, produceert en integreert haar oplossingen in zorginstellingen over het hele land. Door haar duurzame kwalitatieve oplossingen en vooral een sterk doorgedreven servicedepartement zijn ze al jaren marktleider in België. “In woonzorgcentra worden we geconfronteerd met de vraag naar efficiëntie”, gaat Kurt Danneel, General Manager
– Televic Healthcare Solutions – van start. “Naast de talrijke zorgtaken, wordt het zorgpersoneel belast met vragen naar ondersteuning die in feite niet zorggeörienteerd zijn. De klimatisatie in hun kamer, de juiste verlichting of het zonnetje even binnen laten…. Televic zocht al enige tijd naar een stabiele oplossing, die door middel van integratie en samenwerking, voor de zorgaanbieder een technologische meerwaarde biedt met een belangrijke kostefficiëntie voor de beheerder.
 
 
“De missie van Qbus is om gebouwen slimmer te maken om zo meer comfort en gemoedsrust te geven aan de bewoners en tegelijk energie te besparen”, vult Tom Vanden Bussche – Gedelegeerd Bestuurder van Qbus – verder aan. “Sinds 1999 hebben we hiervoor verschillende producten en oplossingen ontwikkeld voor woningbouw, industrie, kantoren, etc. Al snel bleek dat dezelfde oplossing een grote meerwaarde betekent voor assistentiewoningen, woonzorgkamers en zelfs in de zorgsector voor personen met een beperking . Sectoren waar Televic aanzienlijk aanwezig is, en waar we door beide oplossingen te integreren een additionele meerwaarde in zowel beheersbaarheid als gebruiksgemak kunnen aanbieden. In gebouwen met een zorgfunctie zien we regelmatig dat er in elke kamer naast het oproepsysteem nog een afzonderlijk scherm voor de regeling van de verlichting, verwarming, screens en andere gebouwentechnieken wordt geïnstalleerd. Door alle bediening op 1 scherm te integreren, wordt de bediening zowel voor de patient als voor het personeel veel gebruiksvriendelijker en efficiënter.”
 
 
Televic kreeg meer en meer doorgedreven “domotica”-vragen en vragen naar beheersbaarheid vanuit de mantelzorg, beheerders, zorgkundigen, project ontwikkelaars, etc. Televic Healthcare Solutions gaat steeds op zoek naar meer integratie van technologieën, maar wil ook meer schaalbaarheid krijgen in de geboden oplossingen. Levenslang en aangepast wonen wordt een begrip die we door een integratiemodel kunnen garanderen. Hiervoor heeft Televic reeds diverse oplossingen zoals dwaaldetectie, mobiele alarmering (ook met GPS-functie), alarmdistributie, etc. Met deze samenwerking komt daarbij nog een waardevolle koppeling met de aansturing en het beheer van slimme gebouwen.
 
 
Qbus heeft een aanzienlijk markaandeel in België, voornamelijk in de residentiële maar ook steeds meer in de commerciële markt. Om aan de vraag naar integratie van verschillende domotica- en immoticasystemen én slimme “Internet of Things” toestellen zoals slimme thermostaten, smart TV’s, slimme camera’s, etc. te voldoen, heeft Qbus een paar maand geleden Ubie gelanceerd.
 
 
Ubie is het Operating System voor slimme gebouwen: een platform dat ervoor zorgt dat al die 
losse systemen naadloos met elkaar geïntegreerd kunnen worden. “Indien de alarmknop op een polsbandje, een schakelaar of op het Televic scherm wordt geactiveerd, zet dit een opeenvolging
van acties in gang”, verduidelijkt Tom Vanden Bussche. “Indien bijvoorbeeld de zorgoproep uiteen assistentieflat komt waar niet onmiddellijk verplegend personeel beschikbaar is, wordt via het aanwezige scherm een spreek-luisterverbinding opgezet, en wordt tegelijk de radio uitgeschakeld en verlichting aangezet zodat de hulpverlener kan zien en horen wat er aan de hand is. Het probleem op vandaag is dat al die verschillende systemen – polsbandje, noodoproep, gebouwenautomatisering, toegangscontrole, IP-camera, etc. – van verschillende leveranciers kunnen zijn, maar wel samen moeten werken. Ubie zorgt ervoor dat de bewoners, zorgkundigen of beheerders van het gebouw dit alles kunnen bedienen alsof het één enkel systeem is.”
 

www.televic.com

 
Televic Healthcare Solutions
 
 

Tags:

Geef een reactie