Typ om te zoeken

ICT In the spotlight Overige

Studenten Vroedkunde ervaren als eersten zwangerschap in VR

Delen

De opleiding Vroedkunde van de AP Hogeschool Antwerpen pakt uit met een primeur: als eerste in België mag ze een hightech Virtual Reality – programma gebruiken waarmee studenten, via een VR – bril, het lichaam van een zwangere vrouw van binnenuit kunnen bestuderen. Nieuwe technologieën vinden trouwens steeds meer hun weg naar de opleiding Vroedkunde.

Aan de hand van een realistisch en levensgroot vrouwenlichaam in 3D kunnen vroedvrouwen in spe nu zelf gedetailleerd ervaren hoe het lichaam van een zwangere vrouw evolueert en welke problemen er kunnen voorkomen tijdens de zwangerschap. Dat zorgt ervoor dat studenten zich beter kunnen inleven en voorbereiden op de praktijk.

Het VR-programma ‘Road to Birth’ werd ontwikkeld door de Australische University of Newcastle. De opleiding Vroedkunde van AP Hogeschool zal in de toekomst intensief samenwerken met deze pionier voor VR-opleidingen. ‘Road to Birth’ is een absolute primeur op het vlak van vroedkunde en innovatie en past dus perfect in de koers die de AP Hogeschool wil varen met deze opleiding.

Geef een reactie