Typ om te zoeken

Finance In the spotlight Overige

Subsidie voor slechts 5 vrijwilligersorganisatie die werken met jongeren met een beperking

Delen

Tot 1 februari 2020 konden organisaties voor het eerst subsidies aanvragen als ze jeugdwerk organiseren voor kinderen en jongeren met een beperking. Maar slechts 5 organisaties deden effectief een aanvraag, zo blijkt. “Een gemiste kans”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Freya Perdaens (N-VA), “Is deze projectsubsidie nog onvoldoende gekend, of zijn de administratieve formaliteiten voor de aanvraag te zwaar? Dat moeten we onderzoeken.”

De nieuwe subsidielijn werd in het leven geroepen om het jeugdwerk voor kinderen en jongeren met een beperking een duwtje in de rug te geven, zowel tijdens de schoolvakanties als daarbuiten. Vijf organisaties dienden een aanvraag in. Dit voor een totaal bedrag van 19.965 euro. Het goede nieuws is dat er geen keuze zal moeten gemaakt worden omdat er voldoende budget is om elk project financieel te steunen. Door de weinige aanvragen volstaat het voorziene budget van Vlaanderen. “Tegelijk is dit een gemiste kans”, zegt Perdaens, “Jongerenwerkingen die voor jongeren met een beperking vakanties organiseren kunnen deze middelen zeker goed gebruiken. Blijkbaar kennen ze deze subsidielijn nog niet. Of zijn de administratieve formaliteiten voor de aanvraag te zwaar? Dat moeten we onderzoeken.”

Slechts aanvragen uit twee provincies

Opvallend ook is dat 4 van de 5 aanvragen gebeurden vanuit de provincie Vlaams-Brabant. Eén oproep kwam uit de provincie Oost-Vlaanderen. Vanuit Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen kwam er dus geen enkele aanvraag. “Ook dat is opmerkelijk”, stelt Perdaens, “Een betere bekendmaking van de projectsubsidie volgend jaar moet niet enkel zorgen voor meer aanvragen maar ook voor een betere spreiding over Vlaanderen.”


Voor bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met Freya Perdaens:

0476 64 79 82  – [email protected] – Tw.: @FPerdaens

De volledige cijfergegevens van het aantal aanvragen in bijlage.

Hier meer informatie over de  subsidie

Geef een reactie