Typ om te zoeken

Overige

Televic Education lanceert EduQare Community

Delen

Televic Education kondigt met trots aan dat op 19 april 2018 de eerste bijeenkomst plaatsvindt van zijn nieuwe community, de EduQare Community, een uniek netwerk gespecialiseerd in e-learning voor de zorg.

De zorgsector is voortdurend in verandering. Van organisaties wordt verwacht dat ze snel kunnen schakelen en kunnen inspelen op die veranderingen in hun opleidinsgsbeleid met nieuwe of aangepaste leercontent. Televic Education wil zijn klanten hierbij graag tegemoet komen. Vanuit zijn trekkersrol op vlak van innovatieve educatieve oplossingen, lanceert het daarom de EduQare community.

De EduQare Community is een uniek initiatief dat HR- en vormingsverantwoordelijken, die bezig zijn met e-learning,  samenbrengt om content en best practices te delen met elkaar.

Een online platform vormt het hart van de EduQare community. Daarop kunnen de leden met elkaar in contact komen en elkaar helpen waardoor ze de e-learning inspanningen in hun eigen organisatie optimaliseren. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen posten omtrent e-learning content, maar ze kunnen ook snel zelf content delen met hun peers.

Televic Education stelt bovendien een basisset content ter beschikking aan alle leden via het online platform. Die set helpt nieuwe leden om de opstart van e-learning binnen hun organisatie te versnellen, maar fungeert tevens voor alle leden als inspiratie voor nieuwe content. De basisset content zal overigens voortdurend uitgebreid worden. De nieuwe onderwerpen zullen steeds door de community bepaald worden.

“De EduQare Community is een logisch gevolg van onze focus op een aantal sectoren en hun ecosysteem waaronder de zorgsector. Daardoor kunnen we onze oplossing beter afstemmen op de specifieke noden van een markt, met als gevolg dat we onze klanten gerichter kunnen bedienen.” aldus Joris Vanholme Business Development manager van Televic Education. “Wij komen bij veel ziekenhuizen, thuis- & ouderenzorg en woonzorgcentra waar we onze e-learning oplossing, Edumatic, opzetten en de verantwoordelijken trainen om zelf aan de slag te gaan om content te maken. Gezien die content in veel zorgorganisaties toch erg gelijkloopt, hebben wij, naast onze Edumatic oplossing, de EduQare Community gelanceerd. Op die manier bieden we een grotere toegevoegde waarde aan onze klanten.”

De leden van de EduQare community zullen tweemaal per jaar samenkomen waarvan nu op 19 april de eerste keer. Tijdens de frequente bijeenkomsten zal er telkens een klant uiteenzetten welke meerwaarde Edumatic voor hen heeft. Tijdens de editie in april zal UZ Antwerpen bespreken hoe zij Edumatic inzetten bij de onboarding van nieuwe medewerkers.

Voor meer informatie over de EduQare community, contacteer Joris Vanholme ([email protected]).

Over Edumatic

Edumatic is een geavanceerd online leer-, oefen- en testplatform ontwikkeld door Televic Education. Edumatic biedt e-learning modules die onder meer specifiek voor de zorg zijn ontwikkeld. Onderwerpen variëren van algemene items als brandpreventie en handhygiëne tot gespecialiseerde content zoals nucleaire geneeskunde en radiobescherming.

Zorgsinstellingen zetten Edumatic in om een algemeen digitaal leeraanbod aan te bieden. De oplossing wordt ook gebruikt om de JCI- and de NIAZ/Qmentum-accreditaties te behalen. Naast een leertool is het bovendien ook een management instrument dat toelaat kennis te meten.

Voor meer informatie omtrent Edumatic, bekijk de website: Edumatic.

 

Tags: