Typ om te zoeken

Reportage

Therapeutisch bordspel voor professionals in de ouderenzorg

Delen

Op 14 mei lanceerde #viewz in samenwerking met In4care het bordspel “Op stap met de roze bril”. De initiatiefnemers kregen eind vorig jaar een bedrag van €5.000 als laureaat van de Zorgvinding 2018 om op deze manier het spel te realiseren én het aan een erg toegankelijke prijs (€60) op de markt te brengen.

“‘t Is eens iets anders: het spel doet je automatisch aan de goeie dingen denken.” – Beatrijs, 80 jaar

Het spel, wetenschappelijk onderbouwd vanuit de probleemoplossingsgerichte benadering, wordt gebruikt om op een zeer toegankelijke manier senioren te activeren, te focussen op de zaken in het leven die wél nog mogelijk zijn, van klachten naar krachten. En dan zijn er natuurlijk de voordelen die verbonden zijn aan een spel spelen: Samen spelen, samen lachen,…. Het spel speel je met een begeleider, mantelzorger, ergotherapeut…en vergt nauwelijks voorbereiding of specifieke kennis.

Om zoveel mogelijk mensen het spel te laten ervaren werd er voor medewerkers uit de ouderenzorg op 14 mei een “spelnamiddag” georganiseerd in woonzorgcentrum Het Heiveld in Gent.

Na een lezing door ouderenpsychiater van Dr. Lieve Lemey konden de deelnemers meteen de waarde van het spel ervaren én het spel mee naar huis nemen.

Meer info over het bordspel via www.derozebril.be

 

Geef een reactie