Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie Reportage

Toeren met taxi’s. Toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen.

Delen

Gelukkig zijn het niet enkel profwielrenners die Vlaanderens Mooiste Landschap graag komen opzoeken en gelukkig zijn er altijd oplossingen om onze streek te verkennen, ook al heb je geen gebeeldhouwde kuiten. Wie minder goed te been is, een mobiele beperking heeft of samen met kleine kinderen op pad wil gaan, is in de Vlaamse Ardennen meer dan welkom. Dankzij heel wat initiatieven van particulieren en openbare besturen ligt voor iedereen de weg wijd open om in deze prachtige streek het landschap en het rijke erfgoed te komen ontdekken.

 

Onder de titel “Toegankelijk Vlaamse Ardennen” werd een brochure uitgegeven: ‘Toeren met taxi’s, toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen’. Daarin worden logies, de evenementen en bezienswaardigheden met een toegankelijkheidslabel weergegeven en worden plekjes getoond die vlot toegankelijk zijn voor toeristen die minder kwiek of mobiel zijn. Zo worden vakantieverblijven ingedeeld in twee categorieën. De verbijven met een Label A+ voldoen aan de strenge toegankelijkheidsnormen en zijn allen op een comfortabele en zelfstandige wijze toegankelijk. De voorzieningen die het label A meekregen, zijn voor de meeste mensen met een beperkte mobiliteit bruikbaar, maar mogelijk is daar een extra inspanning of een helper nodig. Bij iedere accomodatie wordt ook weergegeven of ze beschikken over een aangepaste douche, aangepaste kamer of parkeerplaats en / of een aangepast toilet. Daarnaast wordt ook aandacht besteed met betrekking tot extra voorzeiningen voor mensen met een visuele of een auditieve beperking.

Tot slot, wordt er ook een aantrekkelijk aanbod gedaan om “logeren” en “de streek verkennen” aan elkaar te koppelen, met behulp van comfortabele taxidiensten. Om het eenvoudiger te maken, werd het reserveren van overnachtingen en de aanvraag van de voordeelvouchers voor de taxi’s op één punt gecentraliseerd.

 

Wil je meer weten over “Toegankelijk reizen in de Vlaamse Ardennen”? Surf naar www.toerismevlaamseardennen.be.

Bron: Zorg Magazine – eigen berichtgeving