Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

In de kijker: de aanpak van VINCI Facilities

Delen

Elk project is uniek en verdient een gepersonaliseerde aanpak van het projectenteam

Naast het feit dat VINCI Facilities het technisch beheer van uw installaties voor haar rekening neemt, kan zij ook instaan voor technische projecten binnen het kader van nieuwbouw, aanpassings- of renovatiewerken. Zo kan VINCI Facilities instaan voor de installatie of het aanpassen van koeling, verwarming, ventilatie, elektriciteit,… 
 
Binnen de verschillende afdelingen van VINCI Facilities is telkens een projectteam actief. Dit team werkt kleine en middelgrote projecten uit. Veel projecten worden uitgevoerd bij contractklanten van de verschillende contractmanagers die de onderhoudscontracten beheren, andere projecten bij nieuwe klanten leiden meestal tot nieuwe onderhoudscontracten.
 
Aangezien er heel wat onderhoudscontracten afgesloten werden in de verzorgingssector is het evident dat ook een groot deel van de projecten in deze sector plaatsvindt. Bij een nieuwe vraag van een klant wordt het probleem eerst besproken om na te gaan wat de eisen en noden van de klant zijn. Daarna wordt een eerste voorstel uitgewerkt, rekeninghoudend met de huidige wetgeving en het voorzien van de nodige energiezuinige oplossingen.
 
Dit wordt opnieuw doorgenomen met de bouwheer zodat een studie en een gedetailleerde offerte opgemaakt wordt volgens de wensen van de bouwheer. Na de bestelling worden uitvoeringsplannen, principeschema’s en elektrische schema’s opgemaakt, en technische fiches opgesteld die voorgelegd worden aan de klant. Na goedkeuring kan er overgegaan worden tot bestelling van de materialen en het opmaken van een uitvoeringsplanning.
 
Tijdens de uitvoering worden de werken, die hoofdzakelijk gebeuren door eigen gespecialiseerde technici, zorgvuldig opgevolgd en waar nodig bijgestuurd. De opstart wordt gecoördineerd met de leverancier automatische regeling en er worden opstartrapporten opgesteld. Indien de klant geen voorkeur heeft of gestandaardiseerd is op een regelsysteem wordt het eigen systeem (CYLON) voorgesteld en geprogrammeerd.
 
Bij de oplevering wordt een volledig as built dossier overhandigd, samen met een onderhoudscontract. Er wordt veel aandacht besteed aan de opbouw van de installatie in functie van het later uit te voeren technisch onderhoud door de collega’s van het onderhoudsteam.
 
Elk team is samengesteld uit een projectmanager, een of meerdere project engineers, een werfleider, koeltechnici, regeltechnici en montage ploegen. Het succes van een team is vooral te danken aan de goede samenwerking en communicatie tussen de verschillende medewerkers. Wekelijks wordt een planningsvergadering belegd om de lopende projecten te bespreken en de planning voor de volgende weken op te maken en bij te sturen.
 
Doordat het team nauw samenwerkt met de collega’s van de onderhoudsafdelingen en zo ook dicht bij de klanten is, kan er ook vlug gereageerd worden op een vraag van de klanten.

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie