Typ om te zoeken

ICT

Vlaamse bedrijven maken balans op na BIO International Convention

Delen

VLAAMSE BEDRIJVEN KEREN TEVREDEN TERUG VAN ’S WERELDS GROOTSTE BIOTECHCONFERENTIE 

Liefst 40 Vlaamse bedrijven en organisaties tekenden van 6 tot 9 juni present op de “BIO International Convention”, ‘s werelds grootste biotechnologieconferentie, die dit jaar plaatsvond in San Francisco (US), de bakermat van de biotechnologie, waar o.m. het eerste biotechbedrijf ter wereld (Genentech) werd opgericht. Meer dan 15.000 biotechspecialisten uit 70 landen stelden er hun onderzoek, producten en diensten voor en zochten er partners en investeerders. 

Dit jaar nam een recordaantal Vlaamse bedrijven en organisaties deel aan de conferentie, met de ondersteuning van FlandersBio (de koepelorganisatie voor Vlaamse life sciencesindustrie) en Flanders Investment & Trade (het Vlaamse agentschap voor Internationaal Ondernemen). Voor de Vlaamse bedrijven is BIO dan ook een unieke opportuniteit om wereldwijd de juiste professionele contacten te identificeren. Sommige van hen, waaronder Novosanis (actief in onderzoek naar infectieziekten en kanker) en ONTOFORCE (smart data analyse), kregen tijdens de conventie, die werd bijgewoond door federaal minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block, ook de gelegenheid om te pitchen voor een Amerikaans publiek. 

Hans Constandt, CEO ONTOFORCE : ‘BIO 2016 was een groot succes voor ons, omdat we er heel wat nieuwe contacten konden leggen, en meerdere gesprekken hadden met partners en investeerders, zowel Belgische als Amerikaanse. Tijdens ons verblijf hebben wij, via het MBI traject, liefst 16 business angels gesproken en enkele VC’s ontmoet die heel veel interesse toonden. Om de lokale markt beter te kunnen bedienen en onze verdere groei in de regio te kunnen consolideren, hebben wij trouwens besloten om binnenkort een eigen vestiging te openen in de Verenigde Staten. We kunnen deze conferentie alvast aan elke ondernemer aanraden, ook aan de startups en scale-ups.’ 

Over de Vlaamse biotechindustrie 

De biotechindustrie is één van de snelstgroeiende en meest innovatieve sectoren in Vlaanderen en België. Vlaanderen alleen telt meer dan 300 life sciences bedrijven, goed voor meer dan 19.000 directe jobs in Onderzoek & Ontwikkeling, en meer dan 76.000 indirecte werkplaatsen. De Vlaamse life sciences sector werd door de Vlaamse Regering onlangs ook gekroond tot één van de 5 speerpuntclusters, waarop Vlaanderen de komende jaren nog meer wil inzetten. Dit zal o.a. gebeuren via het ‘Flanders life sciences welcome team’, een partnerschap tussen de overheid (FIT & AIO), de academische wereld (VIB) en het bedrijfsleven (FlandersBio).

Bron: Eigen berichtgeving  – Flanders Bio

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van