Typ om te zoeken

In the spotlight

Vlaamse zorgorganisaties vallen in de prijzen tijdens Zorgwerkgever van het Jaar 2019

Delen

De Vlaamse zorgsector kwam donderdagavond 25 april samen tijdens de zevende editie van de Zorgwerkgever van het Jaar. 10 awards werden uitgereikt aan instellingen, organisaties en persoonlijkheden die ons zorglandschap, elk op hun eigen manier, naar een hoger niveau tillen.

Mediabedrijf ZorgAnders, organisator van het jaarlijkse evenement, hield woord en maakte er een spektakelvolle avond van in de Eskimofabriek in Gent. De 500 aanwezigen kwamen ontdekken wie welke prijs in de wacht sleepte. Ze werden getrakteerd op een speciale awardshow en een schitterend diner op dit exclusieve netwerkevent, geanimeerd door de wervelende cabaretband ’t Schoon Vertier.

Met de uitreiking van de awards werden tien instellingen, organisaties en persoonlijkheden uit de zorgsector beloond voor hun goede werk. Al draait het niet alleen om de winnaars, benadrukt Sam Baro (CEO ZorgAnders): “Het voornaamste doel van de Zorgwerkgever van het Jaar is om de sector in zijn totaliteit uitgebreid in de bloemetjes te zetten. De tientallen dossiers die ingediend werden, tonen aan hoeveel zorgorganisaties fier zijn op hun werk, hun medewerkers en hun cliënten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We hopen dat de best practices, verhalen en projecten die aan bod gekomen zijn als inspiratie kunnen dienen en leiden tot een nog betere zorg in Vlaanderen.”

De hoofdprijs, de award Zorgwerkgever van het Jaar, werd veroverd door het AZ Alma uit Eeklo. Een overzicht van alle awardwinnaars vindt u hieronder. “Volgend jaar vindt het evenement plaats op donderdag 23 april 2020”, geeft Evelien Van Hyfte (Operational Director ZorgAnders) nog mee.

Een overzicht van de winnaars
Thuiszorgorganisatie van het jaar: Thuisverpleging Polet Beveren
Woonzorgcentrum van het jaar: WZC Residentie Het Prieelshof Lede
Ziekenhuis van het jaar: UPC Sint-Kamillus Bierbeek
Andere zorgorganisatie van het jaar: VillaVip

Mooiste branding van het jaar: de Vleugels Houthulst
Beste externe marketing van het jaar: Az Damiaan Oostende
Intern project van het jaar: Den Dries vzw Evergem

Persoonlijkheid van het jaar in een organisatie met maximum 50 medewerkers:
Charlotte Vanderhoydonck (WZC Hof ter Bloemen Heusden-Zolder)

Persoonlijkheid van het jaar in een organisatie met minimum 50 medewerkers:
Hilde Van Loon (Wit-Gele Kruis Antwerpen)

Zorgwerkgever van het jaar: AZ Alma Eeklo

Geef een reactie