Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Vloeren in zorgorganisaties: evenwicht tussen strenge normen, huiselijkheid en kosten

Delen

Zorginstellingen denken op de lange termijn waardoor ze rekening houden bij de keuze van de vloer met de TCO, Total Cost of Ownership. Een goedkoop product is gelijk aan een product van lagere kwaliteit wat weer rechtstreeks invloed heeft op duurzaamheid en levensduur van de vloer en dus hogere kosten op het einde van de rit. Onderhoudskosten zijn vaak onderschat in een project. Met een “Life Cycle Cost” (LCC) analyse kan een zorgorganisatie zijn kostenbesparingen berekenen (werkuren, gebruik detergenten, verbruik water, onderhoudsfrequentie) over een bepaalde periode als men kiest voor een bepaald type vloeroplossing. De uiteindelijk kostprijs van een vloer wordt daarnaast in zeer grote mate bepaald door de plaatsingskost en die bestaat bij tegels in hoofdzaak uit werkuren. De druk op de plaatsingsprijzen is momenteel extreem en nooit hoger geweest dan nu. Tegelzetters staan zwaar onder druk om sneller te werken. Snel en goed werken is evenwel geen evidente combinatie.

QUOTES:

Porcelanosa: De combinatie van technische vereisten en esthetische uitstraling is ons sterke punt. Dat uit zich praktisch in bijvoorbeeld gemakkelijk te onderhouden antisliptegels voor inloopdouches die er net uitzien als gewone tegels.
Porcelanosa: Bij onze producten is een perfecte plaatsing een noodzaak om een mooi en goed eindresultaat te bekomen. We raden architecten en binnenhuisarchitecten dan ook aan zeer duidelijke beschrijvingen te maken van het gewenste niveau van afwerking en er ook streng op toe te zien.
Tarkett: Onze Homogene PVC vloeren zijn ftalaatvrij en hebben de laagste VOS emissies (Eurofins Platinum label) op de markt. Daarnaast kunnen wij ook een “astma en allergie” vriendelijk certificaat voorleggen.
Tarkett: Met de “ProtectWall” hebben we vorig jaar een nieuw product op de markt gebracht, dat specifiek gericht is op het beschermen van de muren. Rolstoelen, ziekenhuisbedden, materiaalkarren, … zijn vaak zeer zwaar en als zij in aanraking komen met de muur kunnen zij deze fors beschadigen.
Info:
www.porcelanosa.be
www.tarkett.be
 

Tags:

Geef een reactie