Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Vrouw in de kijker: Kaat Migom

Delen

Hoofd Technische Dienst Sint-Hiëronymus: zoveel mogelijk ondersteuning bieden

Kaat Migom: “In 1996 behaalde ik het diploma industrieel ingenieur elektromechanica aan het De Nayer Instituut in Sint-Katelijne-Waver. Mijn eerste werkervaring was in een studiebureau waar ik onder meer de werfopvolging voor mijn rekening nam maar waar ik vooral veel geleerd heb op het vlak van techniek en HVAC. Nadien ging ik aan de slag bij de firma Westerlund in de Antwerpse haven als technische aankoper. Elf jaar geleden ben ik dan gestart in Sint-Hiëronymus in opvolging van het hoofd van de technische dienst die toen doorschoof naar onze overkoepelende organisatie.
 
Sint-Hiëronymus – met 220 ligbedden – heeft een uitgebreid aanbod aan zorgprogramma’s voor volwassenen en ouderen met psychiatrische problemen. De problematiek kan verschillend zijn, zowel kort- als langdurend.”
 

Huizen aankopen voor beschut wonen

“Mijn takenpakket is zeer divers. Naast de dagelijkse operationele activiteiten is de rode draad de talrijke nieuwbouw- en renovatieprojecten die we realiseerden en die nog op stapel staan. Daarnaast ben ik ook zeer actief bij de aankoop van diverse huizen in Sint-Niklaas en Dendermonde. Na aankoop maken we deze huizen instap klaar in het kader van het project “Beschut Wonen Pro Mente”. In Sint-Niklaas beschikken we reeds over 16 huizen, in Dendermonde over 8 huizen. De zoektocht naar geschikte huizen loopt nog steeds door, de vraag naar beschut wonen is immers groot. Ten slotte ben ik actief als preventie-adviseur. Eén week per maand word ik ingeschakeld in de wachtdienst waarbij ik beschikbaar moet zijn in geval van een oproep. Ik maak deel uit van het managementteam dat wekelijks vergadert en waarbij we uitgebreid ingaan op alles wat leeft binnen de organisatie.”
 

Planner zorgt voor meer structuur

“De technische afdeling beschikt over 19 mannelijke medewerkers met daarin de “klassieke” profielen zoals een metser, tuinier, techniekers, schrijnwerkers, schilders, enz. De medewerkers hebben een grote jobeer, kennis en beroepsernst. Sinds kort moeten ze rekening houden met een planner die nu ook deel uitmaakt van de equipe. De inbreng van de planner zorgt in ieder geval voor meer structuur. Vanzelfsprekend zijn de budgetten ook hier niet onbeperkt maar wij hebben toch een hele grote mate van vrijheid over de manier hoe we onze opdrachten organiseren. Op het einde worden we wel afgerekend op kwaliteit en dat is niet meer dan normaal.”
 

Kennisdeling

“Door de hectiek van elke dag en de talloze klussen die steeds moeten uitgevoerd worden, komen we niet toe aan echt scholingsbeleid. Wij leggen eerder de nadruk op kennisdeling. Wanneer medewerkers of ikzelf een bijscholing volgen, zal de opgedane kennis in de mate van het mogelijke gedeeld worden. De belangrijkste kennis zit echter bij de medewerkers zelf, door hun ervaring zijn ze polyvalent en kunnen ze ingezet worden bij de meest ingewikkelde opdrachten. Om gevaren en risico’s hierbij uit te sluiten komt het er vooral op aan om ons “gezond verstand” te gebruiken.”
 

Uitdagingen

“Toen ik hier begon was ik de jongste medewerker van de technische afdeling. Intussen zijn er aantal mensen op pensioen en werden ook nieuwe medewerkers aangetrokken. Langzamerhand is mijn inbreng geëvolueerd, meer en meer ben ik een “wijze vrouw” en vertrouwenspersoon geworden. Ik ben nog steeds van mening dat ik vaak aanwezig moet zijn “op de werkvloer”, zonder uiteraard mijn andere opdrachten te verwaarlozen. Je moet daarin een gezond evenwicht vinden. Zoals gezegd, voel ik me hier enorm thuis. Het enige “minpuntje” is soms een gebrek aan “overview”. Door een teveel aan operationele taken, raakt het strategische gedeelte van mijn opdracht wel eens in verdrukking. Je mag vooral noteren dat het goed werken is in Sint-Hiëronymus, de uitdagingen liggen voor het oprapen,” besluit Kaat Migom.
 
 
Psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus in een notendop

  • Polikliniek: 220 ligbedden
  • 24 woningen in het kader van project “Beschut Wonen Pro Mente”
  • Activiteitencentrum Witte Hoeve
  • Psychiatrisch verzorgingstehuis Het Hooghuis

 
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie