Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Wensen voor een goede gezondheid van de woonzorgcentra in 2014

Delen

Wat dat laatste betreft is er geen weg terug: kwaliteit is belangrijk en zal in de toekomst aan belang winnen. Natuurlijk kiest Vlaanderen voor enige voorzichtigheid: aan de huidige RIZIV-financiering wordt de eerste jaren niet gemorreld. Maar tegelijk worden nieuwe pistes verkend. Vanaf februari zullen werkgroepen deze verder uittekenen.
Uiteraard hebben verschillende verenigingen hun wensen opgelijst en zullen ze die de komende maanden via de pers verwoorden. Die organisaties zullen hun financieel en vertegenwoordigend aandeel opeisen. Vlaanderen heeft een overlegtraditie.
Meer dan zinvol is het de huidige werking van de woonzorgcentra niet te bruuskeren. Daarom kan er worden gekozen om eerst het proces vast te leggen waarbij bepaald wordt wat de eindoptie(s) van een toekomstig beleid zijn. Keuzes zullen worden gemaakt. De sector die over een paar jaar met de immense groep van zorgbehoevende ouderen op kruissnelheid moet zitten, is niet gediend met experimenten qua financiering. De sector heeft nood aan stabiliteit. De harde budgettaire realiteit zal vele dromen stukmaken. En toch, tegelijkertijd, beseffen velen dat innoverende projecten meer dan welkom zijn.  Wat ook, het worden spannende tijden.
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie