Typ om te zoeken

Overige

Zes koks uit woonzorgcentra zochten én vonden hun ideaal kerstmenu

Delen

De keuken in Residentie Paaleyck kreeg op maandag 16 oktober enkele extra koks over de vloer. Servicebedrijf Best Deal organiseerde er, met de ondersteuning van toeleverancier Q-food, een kookworkshop op verzoek van de Care-Ion Group. Met de feestdagen in aantocht wilden zij inspiratie opdoen voor een kerstmenu dat niet alleen lekker is, maar ook uitnodigend en goed verteerbaar voor de bewoners van hun woonzorgcentra.

Het maaltijdgebeuren (zowel ontbijt, lunch als avondeten) is een moment waar bewoners van woonzorgcentra naar uitkijken. Zorginstellingen zijn dan ook meer dan ooit bezig met eetstimulatie. De presentatie van de gerechten, de omkadering van het eetmoment, de tafeldecoratie… Het zijn allemaal factoren die een positieve invloed kunnen hebben op het maaltijdgebeuren. Ook de Care-Ion Group is hier heel bewust mee bezig. Zo gingen ze op 16 oktober alvast op zoek naar een aangepast kerstmenu. Zes koks uit hun verschillende woonzorgcentra konden een kookworkshop bijwonen die, met de feestdagen in het achterhoofd, in het teken stond van het wildseizoen. Q-food zorgde voor een kok die de groep op sleeptouw nam en Best Deal stond in voor de begeleiding.

De koks konden zo inspiratie opdoen voor de feestdagen en ontdekken wat voor hun bewoners een lekker en aangepast menu kan zijn. Na de bereiding van de gerechten volgde er een brainstorm sessie die concrete thema’s en mogelijke problemen aankaartte. Zijn bepaalde ingrediënten niet te taai voor sommige bewoners? Hoe kunnen de lokale gewoontes van bewoners of het woonzorgcentrum geïntegreerd worden? Op basis van de uitgewisselde suggesties en ervaringen, stelde Best Deal vervolgens een menu samen dat aangepast kan worden in functie van het aantal bewoners en het aantal beschikbare medewerkers die instaan voor de bereiding. Het aftellen naar Kerstmis kan alvast beginnen, ook in de keukens van de Care-Ion-woonzorgcentra.

 

Tags: