Typ om te zoeken

Overige

Zieke kinderen worden helden

Delen

Fotoshoot voor patiëntjes kinderziekenhuis UZ Leuven

Begin januari kwam kunstenaar en fotograaf Alberto Saleh voor een lucky fotoshoot naar het kinderziekenhuis van UZ Leuven; met als bedoeling de zieke patiëntjes een dag een ster of held te laten zijn. Het kinderziekenhuis vindt het belangrijk om kunst en creativiteit te betrekken bij het genezingsproces van kinderen.

Door de nadruk te leggen op hun persoonlijke expressie en levensvreugde, wil de fotograaf tonen dat ziek zijn maar een deel van iemands persoonlijkheid is. Voor de kinderen en hun ouders is het een bijzondere dag, waarbij ze met hun foto een unieke en leuke herinnering aan hun verblijf in het ziekenhuis mee naar huis krijgen. 

Prof. dr. Carine Wouters, kinderreumatoloog in UZ Leuven: “We merken keer op keer dat kinderen ondanks hun ziekte of langdurig ziekenhuisverblijf nog veel creativiteit en veerkracht in zich hebben. Daarom organiseren we het hele jaar door workshops met kunstenaars. Door zo’n workshop kunnen de kinderen de ziekenhuiswereld even vergeten. Zowel ouders als kinderen zijn heel enthousiast over dit soort initiatieven.

Alberto Saleh, kunstfotograaf, heeft een bijzondere band met het ziekenhuis. “Hier in UZ Leuven geeft men letterlijk het leven terug aan mensen die ziek zijn. Dat wil ik weerspiegelen in mijn foto’s. Een mooie glimlach en de vreugde in de ogen van een kind toont dat het vooral een kind blijft, of het nu ziek is of niet.”

In het nieuwe kinderziekenhuis, dat in het najaar van 2018 de deuren opent op campus Gasthuisberg, komt een aparte Kunst en Muzeruimte, speciaal voor creatieve workshops, tentoonstellingen en voorstellingen in samenwerking met museum M in Leuven.

Bron: UZ Leuven – eigen berichtgeving

Tags: