Typ om te zoeken

Facility

Ziekenhuizen opteren voor eigen identiteit, woonzorgcentra wensen huiselijke sfeer

Delen

“Toepassingen in de zorgsector vragen een brede kennis. We moeten vertrouwd zijn met de diverse mogelijke bewegwijzeringsconcepten, maar ook met kleurgebruik, leesbaarheid, grafische tendensen, uitgebreide folietoepassingen, veiligheidssignalisatie, digitale signalisatie, braille, ….
Ziekenhuizen zijn vaak complexe gebouwen waarin het niet altijd eenvoudig is om je weg te vinden. Bovendien zijn mensen al vaak gestresseerd als ze binnen komen en hebben we te maken met interne doorverwijzingen. Daarnaast hebben ziekenhuizen tegenwoordig ook meer aandacht voor hun identiteit & huisstijl. Bij woonzorgcentra is er meer aandacht voor het creëren van een huiselijke sfeer. Waar je vroeger nog snel weg kwam met een standaard product is het nu toch een oplossing op maat van de instelling die gewenst is.”

Bewegwijzering als onderdeel van groter geheel

“Bewegwijzering is geen op zichzelf staand dossier, het moet mee geïntegreerd zitten in het geheel. Dat is direct ook één van de redenen waarom vele interieurarchitecten graag met ons samenwerken. Esthetica en duurzaamheid zijn voor ons geen tegenstellingen. In dat opzicht kiezen we voor leveranciers met enkel kwaliteitsvolle materialen die steeds op zoek zijn om hun productieproces duurzamer en milieuvriendelijker te maken.”

Starten met een leeg blad

“We starten elk project opnieuw met een leeg blad en denken met de klant mee. We werken met vaste partners maar ontwikkelen ook zelf producten, meestal op vraag van de markt zelf. Zo ontwikkelden we software voor een touchscreen toepassing waarbij een bezoeker zelf de kamernummer van een bewoner in een woonzorgcentrum of de juiste bestemming in een ziekenhuis kan opzoeken. Een andere productinnovatie van één van onze partners is het verwerken van braille in de signalisatie. Dit is momenteel in België nog geen verplichting maar dat zal in de toekomst veranderen.”

Less is more

“We werken steeds volgens het “less is more” principe. Het is niet de bedoeling een gebouw vol te hangen met bordjes maar om de juiste info op de juiste plaats te geven. Zodoende heb je minder bewegwijzering nodig en moet je ook niet inboeten op de kwaliteit ervan. Het is daarom des te belangrijker van reeds vroeg in het traject betrokken te zijn zodat we de gepaste adviezen kunnen geven.”


 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie