Typ om te zoeken

Geen onderdeel van een categorie

Zorgbedrijf Armonea opent dit jaar 5 nieuwe woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel

Delen

Armonea is de grootste privé-zorgorganisatie in België, met in totaal 67 vestigingen voor 6.500 senioren. Het bedrijf heeft meer dan 4.200 mensen in dienst en een omzet van 250 miljoen euro. Armonea werd opgericht in oktober 2008 door de fusie van twee Belgische familiebedrijven, Verlinvest (Restel Résidences) en rusthuizengroep Van den Brande (nu Palmyra Brands).
Aan het begin van de vergrijzing
“We staan vandaag tegelijkertijd aan het begin van de vergrijzing – de echte piek bereiken we pas rond 2025 – en op een scharnierpunt voor de toekomst”, zegt Chris Cools, CEO Armonea. “De overheid speelt hierin een cruciale rol. Het is de Vlaamse regering die na de regionalisering van de ouderenzorg een strategische visie kan uittekenen en een nieuwe weg kan inslaan.” Zelf wil Armonea met een strategie op lange termijn de vergrijzing bijhouden, door te investeren in de bouw van nieuwe woonzorgcentra, in de kwaliteit van de dienstverlening en in zorgtechnologie, met onder andere een nieuwe mobiele zorgapp. Deze reduceert de administratieve overlast tijdens de zorgrondes tot het absolute minimum, waardoor er meer tijd vrijkomt voor persoonlijk contact met de resident.
Focus op genieten
Armonea deed dit jaar voor de derde keer mee aan Dag van de Zorg. “Dankzij Dag van de Zorg krijgen mensen een beter beeld van het leven in het woonzorgcentrum. Ook voor Armonea is dat belangrijk, daarom steunden we dit initiatief al voor het derde jaar op rij”, zegt Chris Cools.
In de vijf deelnemende woonzorgcentra van Armonea lag de focus op “genieten”. Het thema lag in het verlengde van de missie van Armonea, die mensen zo lang mogelijk willen laten genieten van het leven. Er werden demonstraties gegeven over de zorg- en dienstverlening, maar er was uiteraard ook volop gelegenheid om te proeven van de huisbereide gerechten. Elk woonzorgcentrum had een specifiek programma.
 

Tags:

Je houdt waarschijnlijk ook van

Geef een reactie