Typ om te zoeken

Rijnstate ziekenhuis en OLV Ziekenhuis starten samenwerking rond kwaliteitslabel voor robotchirurgie

Zorganders juli 2, 2020

AZ Nikolaas investeert in nieuwbouw polikliniek Temse

Zorganders juli 2, 2020

Volg een patiënt in het chirurgisch dagcentrum in realtime via de app AZH Gids

Zorganders juli 2, 2020

In april focust ZORG Magazine op ICT en Zorgtechnologie. Niet toevallig, want de komende maand komen we ook u hoogwaarschijnlijk tegen op het 21e ICT Colloquium op dinsdag 16 mei. In dit magazine ontsnapt u niet aan een stevige dosis zorgtechnologie. Ze bezoeken we Sonitron in Sint-Niklaas die al decennia marktleider én wereldspeler is op het vlak van Piezoelectrische accoustische componenten en buzzers. Het zegt u waarschijnlijk weinig, toch kan u er tientallen terugvinden op iedere verpleegeenheid of dienst. Het zijn immers de componenten die zorgen voor het specifieke geluid bij bijvoorbeeld de opstart van een toestel, maar eveneens een herkenbaar alarmsignaal geven wanneer de parameters van een patiënt plots wijzigen. Philips Home healthcare, Medtronic, Draeger, GE Healthcare, Medec Benelux,… het zijn stuk voor stuk bekende leveranciers in onze sector die gebruik maken van deze Vlaamse toptechnologie.

Zembro en Televic kondigen in dit nummer een intensieve samenwerking aan en we trekken ook over de grens om kennis te maken met Xolitcare, een softwareplatform dat verder gaat dan een klassiek Elektronisch Cliënten Dossier. Daarnaast besteden we aandacht aan de veiligheid van onze eerstelijnsgezondheidswerkers en blikken we met Ingrid Lieten terug op één jaar Happy Aging.

Naast technologie staan ook good practices opnieuw op het menu. Zo bezoeken we woonzorgcentrum Ave- Maria die reeds jaren een voortrekkersrol speelt op het vlak van ondervoeding en spreken we met Johan Banneel en Wouter Sonneville van WZC Morgenster vzw over hun unieke concept ‘wonen met zorg’.

Verder in dit nummer:

  • Korte berichten
  • Zorg op Twitter
  • Ondervoeding op het menu
  • Career Moves
  • Eén jaar Happy Aging
  • Finance and Care 2017
  • Toeren met Taxi’s

Wilt u het magazine downloaden of heeft u interesse in een bepaald artikel? Log dan nu in of registreer je gratis account.

[wpdm_button_template id=”20276″ style=”green” align=”alignment”]