Typ om te zoeken

Rijnstate ziekenhuis en OLV Ziekenhuis starten samenwerking rond kwaliteitslabel voor robotchirurgie

Zorganders juli 2, 2020

AZ Nikolaas investeert in nieuwbouw polikliniek Temse

Zorganders juli 2, 2020

Volg een patiënt in het chirurgisch dagcentrum in realtime via de app AZH Gids

Zorganders juli 2, 2020

Wanneer we het hebben over verzekeringen in de zorgsector, kijken we niet enkel naar de medische kant van het verhaal. Alle mogelijke risico’s waar een zorginstelling mee kan geconfronteerd worden behoren hiertoe.

Het is voor zorginstellingen niet altijd evident om alle wetten en reglementeringen en de veranderingen hierin goed op te volgen.
Door deze veranderingen nemen de risico’s in de gezondheidssector wel sterk toe. Om als zorgorganisatie op zeker te spelen, is een goede verzekering dus van groot belang. Bij verzekeringen in de zorgsector denken we uiteraard meteen aan verzekeringen voor het personeel en verzekeringen in verband met (medische) aansprakelijkheid. Daar stopt het echter zeker niet bij.

De digitalisering en de huidige dataverwerking brengen bijvoorbeeld ook heel wat risico’s met zich mee. Zorginstellingen verzamelen
en delen op steeds grotere schaal medische persoonsgegevens
en worden op die manier dus meer en meer geconfronteerd

met informatiebeveiligings- en privacyrisico’s. De Europese privacywetgeving wordt ook steeds strenger, want op 25 mei dit jaar treedt de GDPR (General Data Protection Regulation) in werking. Ook hier kunnen verzekeringen de oplossing bieden om de impact van deze nieuwe risico’s te beperken. Door het feit dat zorginstellingen zich laten adviseren door experten op het vlak van verzekeringen besparen zij uiteraard heel wat tijd én geld. Dit ZORG Magazine gaat dieper in op dit thema en laat zowel zorginstellingen als verzekeraars aan het woord.

Wilt u het magazine downloaden of heeft u interesse in een bepaald artikel? Log dan nu in of registreer je gratis account.

[wpdm_button_template id=”20282″ style=”green” align=”alignment”]