Typ om te zoeken

“Ook loonbarema’s in Vlaamse woonzorgcentra moeten nu zonder excuses worden opgetrokken”

Zorganders juli 8, 2020

Historische investering van federale overheid in zorgpersoneel

Zorganders juli 7, 2020

Niet altijd een relatie tussen symptomen of een positieve COVID-19 test en het hebben van antistoffen

Zorganders juli 7, 2020

De keuken, het hart van de zorginstelling

De keuken is in nagenoeg elke zorginstelling een centrale en belangrijke plaats voor alle betrokkenen. In dit ZORG Magazine gaan we dieper in op het thema keuken & catering binnen de zorgsector.

Om het dossier te starten haalt Jürgen Eeckhout verschillende onderwerpen aan die later in het magazine nog uitgebreid aan bod komen. We laten ook enkele personen aan het woord die hun beste beentje voor zetten wat betreft de eetervaring van hun bewoners of patiënten. In dat kader spraken we met Bart Denys, de beste grootkeukenkok van België en luisterden we hoe DVC ‘t Binnenhof het aanpakt om hun bewoners heel wat inspraak te geven in de gerechten en de bereiding ervan. Ook Hilde Taillieu, directeur van Anker vzw, geeft enkele hapklare tips mee over hoe je de maaltijdbeleving naar een hoger niveau kan tillen binnen je zorgorganisatie.

De keuze voor een keuken in eigen beheer komt eveneens uitgebreid aan bod in het dossier. Welke argumenten hebben zorgorganisaties om te kiezen voor het uitbesteden van hun keuken? Of welke voordelen vinden andere zorgorganisaties aan eigen personeel in hun keuken? Ook hier krijgen we de mening van verschillende partijen. Ondervoeding is een onderwerp dat zeker ook niet mocht ontbreken in het dossier. Om die reden spraken we met Vladio (Vlaamse Diëtisten Ouderenzorg) om de oorzaken en de gevolgen van dit gegeven te begrijpen. Nog belangrijker hebben we het ook over enkele maatregelen om ondervoeding preventief tegen te gaan.

Zoals je zal merken hebben we een goed gevuld dossier samengesteld waar u hopelijk enkele nieuwe inzichten uit zal kunnen halen.

Wilt u het magazine downloaden of heeft u interesse in een bepaald artikel? Log dan nu in of registreer je gratis account.

[wpdm_button_template id=”20157″ style=”green” align=”alignment”]