Typ om te zoeken

VUB-onderzoek: zorgverlening in ziekenhuizen onvoldoende afgestemd op culturele diversiteit

Zorganders juli 18, 2019

Mobiele app helpt bij keuze glucoseverlagende medicatie

Zorganders juli 16, 2019

Uniek in België: koffertje aan bed in nieuw dagziekenhuis

Zorganders juli 12, 2019

Gezondheid staat centraal in de zorgsector. Ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en woonzorgcentra zetten zich dagelijks in om het welzijn van de mens te optimaliseren. Je zou verwachten dat maatschappelijk verantwoord ondernemen in de zorgsector quasi naadloos aansluit op deze missie. Toch stellen we vast dat er op vlak van MVO toch nog heel wat stappen kunnen gezet worden. De Vlaamse overheid zet deze ambities kracht bij door recent ondertekende engagementsverklaring. Net daarom focust ZORG Magazine in dit nummer op Duurzaamheid.

Zo maken we kennis met duurzaamheid in de grootkeuken en energiebeheer in een zorgvoorziening. ZORG Magazine kreeg ook de kans om in Duitsland de productie-eenheid van de allernieuwste generatie MR-scanners va Siemens Healthineers te bezoeken. Dit in het kader van de wereldpremière van de Magnetom VIDA.

In de rubriek in de kijker stelt het Wit-Gele Kruis ‘mijnWGK’ voor en doen we het nieuwe zorgaanbod van GZA uit de doeken. Tot slot spreken we met Eddy De Coster, de voorzitter van Zorg.Tech, het vroegere VDTV en fietsen we virtueel mee met de senioren woonachtig in het OCMW Brugge.

Verder in dit nummer:

  • Korte berichten
  • Zorg op Twitter
  • WZC Sint-Jan in Zelzate
  • Scholieren bedenken oplossingen voor mensen met een handicap
  • Career Moves
  • Finance and Care 2017

Wilt u het magazine downloaden of heeft u interesse in een bepaald artikel? Log dan nu in of registreer je gratis account.