Typ om te zoeken

Woonzorgcentra

Zorgverleners gaan virtueel diepzeeduiken en maken kennis met Vriendje

Delen

Het digitale landschap van zorgorganisaties is de laatste jaren sterk veranderd. Innovatieve (zorg)technologieën vinden langzamerhand hun ingang in de woonzorgcentra. De implementatie van technologische innovatie en digitalisering werkt ondersteunend voor het zorgpersoneel en draagt bij tot de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van de zorg- en dienstverlening. Investering in de ontwikkeling van toekomstgerichte vaardigheden van medewerkers is dan ook noodzakelijk.

Aan digitalisering hangt een prijskaartje. Er is de investeringskost voor de aankoop en implementatie van digitale tools en geautomatiseerde processen. Minstens even belangrijk is de investering in voldoende en kwaliteitsvolle opleidingen voor (zorg)medewerkers.

Project [email protected]

In vzw Curando, een zorggroep die actief is in de thuis- en ouderenzorg in West-Vlaanderen werd de afgelopen 2 jaar sterk ingezet op digitalisering. Met de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) werd in de organisatie een innovatief leertraject opgezet en uitgetest met 3 zorgteams. Het doel van het leertraject was om de zorgverleners beter te ondersteunen, hen aan te moedigen om hun digitale vaardigheden te verhogen en hun mindset ten opzichte van digitalisering positiever te maken. Geen sinecure, zo blijkt.

Onderzoek naar digitale vaardigheden van zorgverleners in de ouderenzorg

Uit een masterproef, waarbij Anneleen De Roo, (zonaal directeur Curando Midden) de digitale vaardigheden van zorgverleners in de ouderenzorg heeft onderzocht, bleek dat bijna de helft van alle medewerkers niet over voldoende vaardigheden beschikt om vlot te kunnen werken met een elektronisch zorgdossier. Een vaststelling die ook Dirk Lips, algemeen directeur, zorgen baart: “In een snel veranderende maatschappij waarin bedrijven digitale vaardigheden van hun medewerkers verwachten, is het als werkgever uiterst belangrijk om het niveau goed in te schatten. Dankzij dit onderzoek kunnen wij nu gerichte acties opzetten om onze medewerkers bij te scholen. Een eerste stap is onze medewerkers vertrouwd maken met nieuwe trends in het digitale zorglandschap en hen aan te moedigen om zich hierin te blijven vormen.”

Met virtual reality en VRiendje kijkt vzw Curando naar de toekomst van de zorg.

Om de positieve mindset ten opzichte van digitalisering te creëren werd de [email protected] opgezet. In deze expo maakt Vzw Curando haar medewerkers vertrouwd met digitale tools en gadgets. Zo maken ze er o.a. kennis met de zorgrobot Zora, Tabby de robotkat, Paro de digitale zeehond, Billy-Billy een interactieve bloempot en Vriendje. De mogelijkheden van een Tovertafel, een beleef-TV en virtual reality als trainingstool en als animatietool voor de zorgvragers kunnen ze er ter plaatse ervaren. In de expo heeft Vzw Curando ook aandacht voor tools die niet meteen in de zorg inzetbaar zijn. In totaal kunnen medewerkers 20 digitale tools en innovaties uittesten. Eind juni 2019 loopt het project af. Vzw Curando zal dan de digitale skills en mindset tegenover digitalisering opnieuw meten.

Na de analyse van de eindmeting volgt het structureel vastleggen van dit innovatief leertraject in de organisatie.

Geef een reactie